Відбулося вшанування подвигу учасників Революції гідності та Героїв Небесної Сотні

Відбулося вшанування подвигу учасників Революції гідності та Героїв Небесної Сотні

Пишаюся Тобою, мій Майдане,

Де славні правнуки своїх дідів

За Україну! За народ! І сили стане

За те, щоб бити нас уже ніхто не смів!..

 

20 лютого 2020 року в Навчально-науковому інституті гуманітарних наук відбулося вшанування подвигу учасників Революції гідності та Героїв Небесної Сотні.

В цей  день, в честь відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, студенти інституту провели флешмоб, де звучала поезія, народжена Майданом, надзвичайно щемлива пісня «Заплакало небо», твори Тараса Шевченка.., адже саме Тарас Шевченко своїм буремним словом, власне, і створив Майдан – територію свободи, гідності, самовизначення, самотворення. Тоді, у 2014, кожен учасник зимового протистояння відчув непереможну силу свого духовного батька і заявив світові незнищенне – українці!

У ці дні минає 6  років від часу трагічних розстрілів у центрі Києва. Плачемо і молимося за тих, хто поліг за нас, за наше майбутнє. Юні та сивочолі. Багатодітні батьки та одинаки. Заробітчани та кандидати наук. Східняки та Західники. Українці і євреї, росіяни та вірмени, грузини і білоруси… Абсолютно різні та такі схожі. Їх об’єднала українська земля та бажання жити у вільній країні. Герої не вмирають, пам’ять про них буде жити вічно в наших серцях…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *