Представники Навчально-наукового інституту гуманітарних наук взяли участь у публічній дискусії

Представники Навчально-наукового інституту гуманітарних наук взяли участь у публічній дискусії

24 лютого завідувач кафедри журналістики, української словесності та культури Зикун Н.І. взяла участь у публічній дискусії «Річниця внесення змін до Конституції: результати та досягнення органів державної влади та громадських організацій на шляху України до НАТО». Серед запрошених експертів і почесних гостей були представники законодавчої та виконавчої влади, державних і недержавних аналітичних центрів, незалежні експерти, представники міжнародних організацій та посольств: Ірина Верещук – голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони; Сергій Вербицький – керівник експертної групи оборонно-безпекової взаємодії з НАТО Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції; Іван Апаршин – генеральний директор Директорату з питань Національної безпеки та оборони Офісу Президента України; Леонід Голопатюк – Генерал-лейтенант, начальник Головного управління військового співробітництва та верифікації Збройних Сил України; Сергій Джердж – Президент Ліги «Україна – НАТО»; Богдан Червак – перший заступник Голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України; Сергій Томіленко – голова Національної спілки журналістів України; Світлана Ротаєнко – представник Центру інформації та документації НАТО в Україні; Олександр Бірченко – заступник Голови правління Центру воєнної політики та політики безпеки з координації програм НАТО та ЄС. Модерував дискусю Олексій Мельник – спів директор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки, Український центр економічних та політичних досліджень ім. О.Разумкова.

Обговорення йшло за декількома важливими напрямами: необхідність підвищення рівня поінформованості суспільства щодо вступу України в НАТО; інформаційна складова євроатлантичної інтеграції України; ЗСУ на шляху впровадження стандартів НАТО; зміни в інформаційному просторі щодо підтримки НАТО за рік після внесення змін до Конституції України – про стратегічний курс країни на членство в Європейському Союзі і НАТО. 

В обговоренні взяли участь також журналісти провідних Українських ЗМІ. Під час дискусії було презентовано журнал «Україна до НАТО» – єдине суспільно-політичне видання із загальнодержавною сферою розповсюдження європейської та євроатлантичної тематики (головний редактор – Андій Мирончук).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *