У НУДФСУ вийшла друком англомовна версія видання про реформування акцизного оподаткування тютюнових виробів в Україні

У НУДФСУ вийшла друком англомовна версія видання про реформування акцизного оподаткування тютюнових виробів в Україні

У Національному університеті державної фіскальної служби України вийшла друком англомовна версія видання «Діалектика реформування акцизного оподаткування тютюнових виробів в Україні: євроінтеграційний аспект».

У праці висвітлено наукові підходи до трансформації акцизного оподаткування тютюнових виробів з метою досягнення цілей фіскальної консолідації та виконання вимог Угоди про асоціацію з ЄС; виявлені тенденції розвитку механізмів оподаткування акцизами тютюнових виробів у країнах ЄС у контексті нових викликів і загроз; звернено особливу увагу на практиках підвищення рівня оподаткування цих підакцизних товарів в окремих країнах ЄС.

Крім цього, у праці виявлено проблеми в реалізації фіскального та регулятивного потенціалу акцизного оподаткування тютюнових виробів в Україні; обґрунтовано напрями реформування акцизного оподаткування тютюнових виробів в Україні з урахуванням вимог директив ЄС та європейського досвіду.

Авторський колектив складається з Володимира Коротуна, Надії Новицької, Тетяни Кощук, Інни Хлєбнікової.

 DIALECTICS OF THE REFORM OF THE EXCICE TAXATION OF TOBACCO PRODUCTS IN UKRAINE: EUROINTEGRATION ASPECT

Також, нагадуємо, що Науково-дослідний інститут фіскальної політики відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну експертизу» проводить експертні дослідження та надає відповідні висновки за наступними напрямами:

  • податкове планування;
  • міжнародне оподаткування та трансфертне ціноутворення;
  • акцизне та екологічне оподаткування;
  • оподаткування нерухомості, оподаткування доходів фізичних осіб;
  • е-декларування;
  • адміністрування податкових платежів та податковий контроль;
  • реалізація дискреційних повноважень контролюючих органів у сфері оподаткування та інші питання у сфері оподаткування.

Довідково: Науково-дослідний інститут фіскальної політики є структурним підрозділом Університету державної фіскальної служби України, що створений Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 1184-р «Про утворення Університету державної фіскальної служби України». Інститут є офіційною профільною установою, яка надає експертні висновки та консультації з актуальних питань оподаткування та митної справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *