«Фінансова безпека України: сучасний стан правового регулювання та перспективи розвитку» –  V Міжнародна науково-практична інтернет-конференція

«Фінансова безпека України: сучасний стан правового регулювання та перспективи розвитку» – V Міжнародна науково-практична інтернет-конференція

В Університеті державної фіскальної служби України 29 листопада 2019 року відбулася V Міжнародна науково-практична інтернет-конференція на тему: «Фінансова безпека України: сучасний стан правового регулювання та перспективи розвитку», присвячена науковій школі заслуженого юриста України, професора, д.ю.н. Віктора Тарасовича Білоуса. Захід було організовано кафедрою фінансового права Навчально-наукового інституту права. Організаторами заходу були: директор Навчально-наукового інституту права, д.ю.н., професор Топчій В. В., завідувач кафедри фінансового права, д.ю.н., доцент Т.О. Мацелик та викладачі кафедри.

До публікації у збірнику надійшло більше 70 тез. Участь у конференції взяли майже 150 науковців та студентів різних вищих навчальних закладів та наукових установ.

Пріоритетними напрямами роботи конференції були визначені: методологічні засади дослідження складових фінансової безпеки держави у сучасних умовах; особливості правового забезпечення фінансової безпеки як ключового елемента національної безпеки держави; порівняльно-правовий аналіз забезпечення фінансової безпеки зарубіжних держав; правовий статус фіскальних органів та інших правоохоронних органів у забезпеченні фінансової безпеки держави; роль банківської системи та її суб’єктів у забезпеченні фінансової безпеки держави.

На конференції були розглянуті напрями підвищення рівня фінансової безпеки України на сучасному етапі; визначено сучасний стан правового регулювання та перспективи його розвитку. Також було наголошено на актуальності теми проведеної конференції. Висловлено надію на те, що важливість фінансової стабільності держави на сучасному етапі, у контексті проведених досліджень проблем економічної безпеки держави, займе належне місце для підтримки фінансової безпеки України.

Електронний варіант збірника матеріалів V Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Фінансова безпека України: сучасний стан правового регулювання та перспективи розвитку» буде розміщено на сайті Університету державної фіскальної служби України.

Організаційний комітет конференції щиро вдячний всім учасникам за участь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *