90 років з дня народження Володимира Павленка: пам’ятаємо, цінуємо, сумуємо

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) вшанували пам’ять директора Ірпінського індустріального технікуму 1969-1990 років Володимира Павленка, якому сьогодні б виповнилося 90 років з дня народження.

Кафедра філософії та політології Навчально-наукового інституту гуманітарних наук організувала пам’ятний захід, під час якого викладачі, студенти та ветерани УДФСУ поділилися спогадами про те, яким керівником та колегою був Володимир Павленко, згадали скільки було зроблено для навчального закладу за період його керування та скільки нереалізованих планів та задумів він не встиг втілити в життя.

Участь в заході взяли ректор УДФСУ  Павло Пашко, Перший проректор з навчально-методичної та виховної роботи Олег Шевчук, співробітники, ветерани та студенти навчального закладу. Присутні наголосили на важливості збереження історії навчального закладу та пам’яті про тих визначних людей, завдяки яким розвивався та удосконалювався навчальний заклад протягом цих років.

УДФСУ пам’ятає і пишається кожним, хто вклав свої сили та душу в формування і розвиток такого потужного навчального закладу!  Саме тому, 19 грудня 1999 року Володимиру Павленку була урочисто відкрита меморіальна дошка пам’яті на центральному вході до навчального закладу.

Довідково: Володимир Іванович Павленко народився 17 грудня 1929 року. З 1969 до 1991 року був директором Ірпінського індустріального технікуму. За 22 роки, під його керівництвом, була створена сучасна навчально-матеріальна база технікуму. Він став ініціатором та організатором комплексної системи управління якістю підготовки спеціалістів, удосконалення форм і методів навчально-виховної роботи. Багато уваги приділяв розвитку технічної творчості, особисто керував експериментально-конструкторським бюро. Під керівництвом Володимира Павленка технікум став зразковим навчальним закладом.

Крім цього, Володимир Павленко проводив велику громадську роботу в місті та області. За плідну працю з підготовки спеціалістів для народного господарства країни був нагороджений орденом Трудового Червоного Прапора, багатьма медалями. У 1980 році йому присвоєно почесне звання «Заслужений учитель Української РСР».

Володимир Павленко завжди був орієнтований на дію, вміло вів за собою людей. Уміння вникати у різноманітні питання, компетентність, знання потреб і турбот викладачів і студентів, правильне бачення перспективних рішень та конкретне вирішення проблем, постійне прагнення більшого дозволили йому завоювати високий авторитет не тільки серед колег, а й серед студентів технікуму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *