В УДФСУ відбувся турнір із армрестлінгу

В УДФСУ відбувся турнір із армрестлінгу

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відбувся турнір із армрестлінгу, який присвятили 5-ій річниці створення спецпідрозділу податкової міліції по роботі у зоні проведення операції об’єднаних сил «Фантом». Організував захід Факультет підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції (далі – Факультет) спільно із студентським ректоратом і громадською організацією «Відкритий освітній простір» та за підтримки стрілецько-спортивного клубу «Купол». Участь у турнірі взяли студенти та курсанти Навчально-наукових інститутів УДФСУ та Факультету.

Розпочав захід проректор з питань підготовки кадрів податкової міліції – начальник Факультету Василь Чмелюк, який розповів про новинку в УДФСУ. «Сьогодні ми започатковуємо нову традицію, адже турнір стане щорічним», – повідомив він і висловив подяку клубу «Купол». «Дякую нашим колегам-партнерам із стрілецько-спортивного клубу «Купол». Завдяки нашій співпраці, студенти та курсанти, які виборють призові місця, матимуть унікальну можливість постріляти із різних видів зброї», – підкреслив Василь Чмелюк.

У свою чергу, герой України та керівник клубу «Купол» Олександр Порхун привітав присутніх із 5-ою річницею створення спецпідрозділу «Фантом» та із Днем податкової міліції і зазначив, що, причетні до цих свят люди, обрали вірну дорогу. «Ви всі стоїте на вірному шляху. Ті люди, які закінчують цей університет і йдуть далі захищати економічні інтереси нашої держави, виконують свої завдання у різних сферах і у різних формах, і офіцери, які стоять зі мною поруч, і ті, які наразі виконують свої завдання на сході, вони – герої. Адже, не маючи військової освіти, вони не побоялися взяти зброю до рук, втратити власне життя і пішли боронити свою країну, а потім знову продовжувати робити свою справу», – сказав він і закликав студентів «вчитися, здобувати знання і робити себе сильнішими у різних напрямках – і фізично, і духовно, і освітньо».

Після цього, присутні вшанували пам’ять офіцерів, які загинули на сході України, хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіального комплексу УДФСУ.

Варто зазначити, що турнір проходив у 5 вагових категоріях, а саме: до 70 кг, до 75, до 80 кг, до 90 кг та понад 90 кг. За день до змагань відбулося відповідне зважування. Хоч, учасники турніру не займаються настільною боротьбою професійно, проте,  суддівство відбувалося відповідно до загальноприйнятих правил цього виду спорту.

«У першу чергу ми звертали увагу на 3 найголовніші аспекти! Щоб не відривали лікоть від столу – це найбільше порушення. Щоб не відривали ноги від підлоги і таким чином не перетягували суперника на себе та, щоб не перетинали середню лінію столу і не нагинали корпус вперед», – розповів боковий суддя Антон Звєрєв. Він також зауважив, що найбільшою помилкою вважається суперечка із суддею: «Із суддею сперечатися не можна, бо він завжди правий. За таку поведінку можуть дискваліфікувати».

          Переможець у ваговій категорії до 80 кг Дмитро Лопушанський стверджує, що особливо не готувався до змагань, а лише ознайомився із технікою. «Я просто переглянув відео із змагань таких рукоборців, як Денис Циплінков та Олег Жох, бо це не мій вид спорту. Я – кандидат у майстри спорту із дзюдо та чемпіон України з цього виду спорту. Тому, саме їхня техніка допомогла мені перемогти. Хоча, всі суперники були гідні і мені було цікаво з ними позмагатися», – розповів переможець.

          Варто зазначити, що армрестлінг або рукоборство – настільна боротьба однією рукою, де учасники змагання ставлять лікті на стіл, зчіплюють руки і намагаються пересилити один одного і тим самим покласти руку суперника на поверхню столу. Рукоборство є широко популярним видом спорту, за яким проводяться чемпіонати світу, змагання різних країн і регіонів. Цей вид спорту народився півстоліття тому в американському барі.

Армрестлінг не потребує якоїсь особливої екіпіровки, головне, що потрібно – це сила, спритність і витривалість – якості, властиві будь-якому справжньому чоловікові. Це поєдинок на руках, що проводиться за певними правилами на спеціальних столах. Починаючи з 1997 року, армрестлінг стали називати армспортом, армрестлерів армборцями.

          Армрестлінг є найбільш демократичним і «мирним» видом єдиноборств, який не вимагає спеціальних для цього приміщень, обладнання та спорядження. Попри це, на відміну від іншого виду спорту, людина будь-якого віку може отримати шанс виграти змагання з армрестлінгу. Зараз у світі культивують боротьбу на руках 3 великих міжнародних організації: WWinc, WAF і WAWC.

Предметом особливої гордості для українців є той факт, що європейський і міжнародний армрестлінг зобов’язаний своєму розвитку українцю — видатному спортсмену і діячеві спорту Ігорю Мазуренку. Він очолює кілька міжнародних організацій армрестлінгу та є організатором всіх найбільших спортивних подій з армрестлінгу в світі.

А одними з найяскравіших представників України у цьому виді спорту є неодноразові переможці світових та континентальних першостей: уродженець Рівненщини Олег Жох та уродженець Тернопільщини Андрій Пушкар.

Більше фото за посиланням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *