Співпраця УДФСУ з Національним  агентством України з питань державної служби: підвищення кваліфікації держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування

Співпраця УДФСУ з Національним агентством України з питань державної служби: підвищення кваліфікації держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування

 

Вже рік триває співпраця нашого Університету з Національним агентством України з питань державної служби. Слідом за успішним виконанням державного замовлення з підвищення кваліфікації держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування восени 2019 р. розпочався новий етап цієї співпраці. З початку 2020 р. функціонує Портал управління знаннями Нацагентства держслужби (перейти на Портал), за допомогою якого державні службовці, посадовці місцевого самоврядування, депутати місцевих рад всієї країни отримали змогу обирати курс підвищення кваліфікації з метою поглиблення своїх професійних компетенцій та відповідно до власних уподобань. Упродовж лютого – травня 2020 р. сторінка нашого Університету на Порталі поповнилася 43 програмами з напрямів: Публічне управління та адміністрування; Управління публічними фінансами; Європейська інтеграція; Запобігання корупції; Медична реформа; Комунікація та взаємодія; Розвиток територіальних громад; Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади; Права людини та громадянина; Технічні вміння.

Першою ластівкою 14 травня стала успішна робота в дистанційному режимі групи за програмою «Запобігання корупції». Наразі державні службовці та посадовці місцевого самоврядування активно реєструються в групи за програмами «Ділова мова та комунікаційний етикет», «Державні службовці: новації законодавства», «Правовий статус державних службовців», «Етика спілкування і діловий етикет державного службовця», «Бухгалтерський облік та фінансова звітність у бюджетних установах», «Ділова англійська мова», «Основи програмування на мові Python», «Психологія управління», «Бюджет та бюджетний процес: новації законодавства». 

Комунікація зі слухачами, яку здійснює Навчально-науковий центр інноваційних освітніх технологій та регіонального навчання, свідчить, що попитом у держслужбовців та представників органів місцевого самоврядування, крім програм філологічного й загальногуманітарного спрямувань (психологія, медіація, комунікація, етика тощо), користуються програми з питань управління публічними фінансами – фінансової звітності, бухгалтерської справи, аудиту; питань публічного управління та адміністрування; а також програми, спрямовані на поглиблення інформаційних компетентностей.

Гідне представлення нашого Університету на Порталі управління знаннями та співпраця з Нацагентством держслужби загалом сприяють не тільки збільшенню простору освітньої діяльності УДФСУ, його популяризації в країні, а й реалізації реформ державного управління та територіальної організації влади. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *