Університет державної фіскальної служби України в рейтингу найкращих правничих шкіл України

Університет державної фіскальної служби України в рейтингу найкращих правничих шкіл України

Асоціацією правників України опубліковано перший щорічний рейтинг правничих шкіл України, в якому Університет державної фіскальної служби України посідає 24 місце з 59 закладів вищої освіти.

Рейтинг правничих шкіл має на меті оцінити рівень різних правничих шкіл в Україні, показати, наскільки вони відрізняються між собою, а також надати інформацію для вступників, щоб сприяти поінформованому вибору місця навчання.

Передбачається, що незалежний рейтинг стимулюватиме конкуренцію правничих шкіл між собою та підвищення якості юридичної освіти в Україні.

Розробка та впровадження цього інструменту рейтингування правничих шкіл стали можливими завдяки ініціативі Асоціації правників України за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» та у співпраці з American Chamber of Commerce в Україні, Асоціацією юридичних клінік України, Лігою студентів Асоціації правників України, Проєктом ЄС «Право-Justice», Фундацією DEJURE та Forbes Україна.

Зазначимо, що критеріями допуску правничих шкіл до рейтингування були наступні:

  • На денній формі сукупно навчається 150 студентів.
  • На останньому ЄФВВ не менше 60 % студентів подолали порогові бали з Права, за умови, що складали іспит не менше 10 осіб.

За цих умов до цьогорічного рейтингу потрапили 59 правничих шкіл, які оцінювали згідно наступних критеріїв:

  • рівень професійних знань випускників;
  • рівень критичного мислення випускників;
  • рівень викладання іноземної мови;
  • привабливість магістерських програм;
  • привабливість бакалаврських програм;
  • рівень довіри роботодавців до школи.

Джерелами даних для рейтингу є Український центр оцінювання якості освіти, який зберігає результати ЄФВВ та єдиного вступного іспиту (ЄВІ), Єдина державна електронна база з питань освіти, в якій зберігаються конкурсні бали вступників та дані про кількість студентів у закладах вищої освіти, а також результати опитування юридичних фірм, що його проведе Асоціація правників України у співпраці з American Chamber of Commerce в Україні та «Forbes Україна».

Пишаємося, що університет увійшов до першого рейтингу правничих шкіл та посів 24 місце серед найкращих вишів! Переконані, що вища юридична освіта, яку надає університет, буде й надалі якісною та покращуватиме рейтингові показники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *