У Податковому університеті розпочався моніторинг корупційних ризиків у рамках проєкту «Антикорупційний комплаєнс у вищій освіті: від визначення ризиків до їх подолання»

У Податковому університеті розпочався моніторинг корупційних ризиків у рамках проєкту «Антикорупційний комплаєнс у вищій освіті: від визначення ризиків до їх подолання»

У рамках проєкту «Антикорупційний комплаєнс у вищій освіті: від визначення ризиків до їх подолання» моніторингова група продовжує досліджувати корупційні ризики 5 пілотних вишів.
Тож сьогодні стартував моніторинговий візит до третього ЗВО – нашого Університету державної фіскальної служби України.
Представники моніторингової групи вже провели онлайн зустрічі, дослідили контекст пілотних вишів, провели анонімні опитування студентів, викладачів, керівництва вишів та обслуговуючого персоналу, визначили найбільш вразливі напрями їх діяльності.
Завданнями офлайн візитів є:
  • складання ризик-реєстрів та дієвих планів мінімізації ризиків для адміністрації університету;
  • обговорення шляхів їх впровадження;
  • дослідження вдалих практик антикорупційної роботи кожного пілотного вишу.
Протягом 3 днів моніторингова група працюватиме в університеті, після чого представить розширений управлінський звіт про виявлені корупційні ризики та плани їх мінімізації. Звіт буде сформовано згідно вимог національного антикорупційного законодавства, міжнародних стандартів запобігання корупції та розвитку доброчесності у закладі вищої освіти.
Університет державної фіскальної служби України завжди радо приймає участь у таких проєктах, адже вони направлені на формування прозорої системи роботи у закладах вищої освіти та дають можливість поділитися з колегами напрацьованими методиками запобігання проявам корупційних ризиків в діяльності вишу.
Нагадаємо, що дослідження реалізується у межах проєкту Асоціації юридичних клінік України «Антикорупційний комплаєнс у вищій освіті: від визначення ризиків до їх подолання» у партнерстві з Національним агентством з питань запобігання корупції за підтримки Проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» – USAID_ВзаємоДія. Проєкт є унікальним, адже поєднує науковий та практичний компоненти аналізу корупційних ризиків та дослідження професії уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *