Науково-практичний семінар «Структурні та функціональні особливості фінансів місцевих органів влади» з нагоди 100-річчя заснування Університету

Науково-практичний семінар «Структурні та функціональні особливості фінансів місцевих органів влади» з нагоди 100-річчя заснування Університету

16 листопада науково-практичний семінар «Структурні та функціональні особливості фінансів місцевих органів влади» відбувся з нагоди 100-річчя заснування закладу освіти, відповідальний за організацію заходу – Мартиненко Валентина Віталіївна, д.е.н., доцент, професор кафедри фінансів ім Л.Л. Тарангул. На початку науково-практичного семінару з вітальним словом виступила завідувач кафедри, к.е.н., доцент Бедринець Мирослава Дмитрівна. Студенти зробили доповіді про місцеві бюджети та їх значення у соціально-економічному розвитку території, оптимізацію формування доходів місцевих бюджетів, доходи місцевих бюджетів України,  суспільні блага та їх роль в місцевих фінансах, фінанси муніципальних підприємств і муніципальні платежі в зарубіжних країнах виступили. Перевагою проведення таких заходів є не лише поглиблення студентами своїх знань при самостійній підготовки матеріалу, а й спонукання до колективного творчого обговорення найбільш складних питань навчального курсу «Місцеві фінанси». 

Розширення кругообігу здобувачів вищої освіти кафедри фінансів імені Л.Л. Тарангул потребує впровадження гостьових лекцій. В межах навчального курсу «Місцеві фінанси» було заслухано гостьові лекції Пилипова Віталія Володимировича, д.е.н., професор, Радник з питань муніципальних фінансів німецької Німецького товариства міжнародного співробітництва (нім. Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) з темою «Місцеві бюджети в умовах фіскальної децентралізації» та Лаговської Тетяни Володимирівни, Директор Благодійного фонду «Фонд громади Приірпіння», член робочої групи з впровадження Громадского бдюжету в м. Ірпінь. Не лише студенти, а й викладачі кафедри фінансів імені Л.Л. Тарангул приєдналися до гостьових лекцій.

Щиро дякуємо гостьовим лекторам та сподіваємося на подальшу плідну працю!

11 листопада на кафедрі фінансів імені Л.Л. Тарангул було проведено науково-практичний семінар «Антикризова фінансова політика: світовий досвід та вітчизняна практика». З привітальним словом виступила завідувачка кафедри, к.е.н., доцент Бедринець Мирослава Дмитрівна, яка наголосила, що антикризова політика виступає важливим стратегічним напрямком  розвитку держави, тому здобувачі вищої освіти, які прагнуть стати фахівцями в своїй галузі, мають обов’язково здобути затребувані ринком праці навички з антикризового упоавління.

В межах науково-практичного семінару «Антикризова фінансова політика: світовий досвід та вітчизняна практика» було проведено гостьову лекцію Столяровим Василем Федосійовичем директором Інституту фізичної економіки ім. С.А. Подолинського, зав.кафедри менеджменту Бердянського університету менеджменту і бізнесу.

 Цікавим для здобувачів була інформація з використанням зарубіжного досвіду Китаю з питань антикризового управління. Бурхливо відбувалось обговорення, та були озвучені досить  цікаві напрямки вдосконалення антикризової політики України. Також здобувачі вищої освіти мали можливість виступити на науково-практичному семінарі «Антикризова фінансова політика: світовий досвід та вітчизняна практика», доповіді яких було підготовлено за керівництвом к.е.н., доцента кафедри фінансів імені Л.Л. Тарангул  Бедринець  Мирослави Дмитрівни та інших викладачів кафедри. Зокрема студентами було проаналізовано сучасні антикризові заходи, які сприятимуть покращенню економічної ситуації держави, розглянуто основні методи антикризової бюджетної політики в умовах карантину та багато іншого.

Сподіваємося, що проведений науково-практичний семінар «Антикризова фінансова політика: світовий досвід та вітчизняна практика» та гостьова лекція були корисними заходами для здобувачів вищої освіти кафедри фінансів імені Л.Л. Тарангул

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *