Кремлівська пропаганда вбиває так само, як і російські танки

Кремлівська пропаганда вбиває так само, як і російські танки

Олександр Левченко — Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Хорватія 2010—2017 рр., радник міністра фінансів України, викладач Державного податкового університету завжди був активним у співпраці зі ЗМІ. Сьогодні Олександр Михайлович продовжує фахово висвітлювати питання російсько-української війни у вітчизняних та іноземних медіа. Пропонуємо огляд публікації для FACE на порталі боснійського телебачення. Кремлівська пропаганда вбиває так само, як і російські танки – ключовий меседж українського дипломата стосовно інформаційної війни. Олександр Михайлович у короткому екскурсі в історію 90-х дає зрозуміти, що з приходом до влади Путіна розпочалася нова ескалація у відносинах РФ – Україна.

У 1990-х роках Москва була центром вільної преси. Газети і журнали публікували інформацію, яка розвічувала міфи про історію та особистостей, яку читали у всіх республіках колишнього СРСР, у тому числі в Україні. Після приходу Путіна до влади свободу інформації російських ЗМІ було скасовано і замінено пропагандою, яка зомбує свідомість, усуває можливість критичного мислення та розуміння інформації. Сьогодні російська зброя вбиває людське тіло, а кремлівська пропаганда нищить людські душі. Зокрема пан Посол зазначає: “За 22 роки промивання мізків російським громадянам кремлівською пропагандою ми маємо катастрофічні результати, що стосуються росіян. Абсолютна більшість з них стали зомбі-солдатами російської агресії на чужих кордонах, європейських цінностей і навіть людяності.

Абсолютна більшість громадян Росії підтримала війну Москви проти України. Росіяни розглядають руйнування українських міст як свідомий обстріл їхніх позицій українськими націоналістами. Такі інформаційні збочення вперше були використані під час війни в Хорватії, Боснії та Герцеговині. Ми добре все це пам’ятаємо. Тепер це вміло використовує кремлівська пропаганда, яка розслідує її інформаційні диверсії навіть під час кривавих воєн на Балканах. Тоді югославський напрям російської розвідки очолював Сергій Іванов, який згодом став міністром оборони Росії, віце-прем’єр-міністром, а під час нападу Росії на Крим і Донбас у 2014 році очолював адміністрацію президента Путіна. Ми всі повинні нарешті зрозуміти, що нинішнього Путіна створила не лише кремлівська пропаганда, а й зомбі-підтримка громадян Росії. Понад 70 % з них підтримують криваву війну проти України та можливість подальших нападів російської армії на країни Балтії та Польщу, окупацію Молдови та Грузії та інших країн колишнього СРСР, які не підтримують Путіна у війні із Заходом. Те, що, на нашу думку, має відокремити Путіна від російського народу, зараз не працює.

У мене теж була ця ілюзія, але зараз після кількох контактів моїх родичів в Україні з моїми родичами в Росії результати катастрофічні. Ніхто з них не наважився хоча б по-людськи підтримати невинних людей в Україні, які гинуть від куль та бомб. Це шокує, але це говорить про те, що громадяни Росії також повинні нести повну відповідальність за створення монстра в Кремлі.

Через десять днів після початку війни Росії проти України російський олігарх Роман Абрамович приніс до Москви пропозицію президента України Володимира Зеленського припинити війну. Але він навіть читати не хотів, лише сказав, що знищить Україну. Тоді запитання до деяких переляканих європейських політиків: Путін м’ясник? Тому навіть за кордоном громадяни Росії, які не засудили цю нелюдську політику Москви, також несуть відповідальність за знищення російською зброєю українського народу, інфраструктури, культурної спадщини.

Ми вже маємо 560 мільярдів. доларів загальних збитків нашої національної економіки. Ця страшна цифра зростає з кожним днем ​​через постійні російські ракетні обстріли.
Поки що допомога західних країн значно менша, ніж величезна кількість руйнувань української інфраструктури. Нажаль на Заході є величезне проросійське лобі, яке блокує не лише реальну військову допомогу, а навіть кроки економічного характеру, які змусили б Москву припинити вторгнення.
Наприклад, у перший день нападу Росії на Україну український посол у Берліні попросив у міністра фінансів Німеччини обіцяних жорстких санкцій у разі військової агресії Москви. Але отримав відмову. Німецький міністр сказав, що в цьому більше немає потреби, оскільки війна закінчиться за кілька годин. Ви розумієте ситуацію. Берлін пояснив Києву, що не буде вводити санкції проти Росії, щоб не провокувати Москву на війну. А коли почалася війна, то не треба підтримувати Україну, яка все одно піддасться. Це смертельна політика, яку проводили Франція та Англія, не реагуючи на окупацію Австрії та частини Чехословаччини 1938 року. Тоді Лондон і Париж не зупинили можливий напад Німеччини, але своєю слабкістю спровокували Другу світову війну.

Москва вміло скористалася цим у 2014 році, коли анексувала Крим, на що НАТО своїми заявами відреагувала слабо. Зараз, звісно, ​​ми маємо сильнішу реакцію колективного Заходу, але набагато слабкішу на просвітлення Москви. Всюди в Європі є російська п’ята колона, яка завжди згадує про можливі європейські втрати. Чи має Європа захистити розправу над українцями через погіршення економіки? Чи потрібна європейським громадянам солідарність з розбомбленим передмістям Києва чи зруйнованим Маріуполем, яким буде їх фінансовий збиток? Зараз ми бачимо, що європейські громадяни набагато більше солідарні з пораненою Україною, ніж їхні уряди.

Ціну європейської бездушності, жахливі наслідки мюнхенської зради демократичним цінностям 1938 року відчув увесь світ. Маємо пам’ятати уроки історії”.

Матеріал підготувала Тамара Маркелова

 

#StopRussianAggression

#StopPutin

#StandWithUkraine

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *