Міжнародний конкурс імені Тараса Шевченка: студенти та курсанти показали знання з української мови

Міжнародний конкурс імені Тараса Шевченка: студенти та курсанти показали знання з української мови

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – Університет) провели І етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка (далі – Конкурс). Організувала захід кафедра журналістики, української словесності та культури Навчально-наукового інституту гуманітарних наук з метою вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка, виявлення обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу та підвищення рівня мовної освіти в Україні.

Участь в заході взяли 15 студентів та курсантів I курсу різних Навчально-наукових інститутів та факультету Університету. Учасникам на вибір було представлено 3 актуальні теми для написання твору-роздуму, твору-звернення чи статті. Оцінювання роботи залежало від дотримання конкурсантами всіх вимог до обраного виду роботи, використання у написанні відповідних структурних елементів та мовних конструкцій.

За результатами Конкурсу буде обрано переможців, які візьмуть участь в II етапі X Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, який цього року проходитиме в Ірпінському коледжі економіки та права.

                      

Довідково: Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка започатковано Указом Президента України від 30 вересня 2010 року № 928. Метою Конкурсу є вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка, стимулювання учнівської та студентської молоді до вивчення української мови і літератури.

У Конкурсі можуть брати участь учні 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, ліцеїсти військових ліцеїв, учні закладів професійно-технічної освіти, студенти і курсанти закладів вищої освіти усіх форм власності, учнівська та студентська молодь з числа українців, які проживають за межами України.

Для студентів і курсантів закладів вищої освіти I-IV рівня акредитації усіх форм власності Конкурс проводиться в три етапи (з листопада по березень). Переможцям фінального етапу Конкурсу призначається стипендія Президента України, розмір якої визначається Кабінетом Міністрів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *