В Університеті відзначили 77-му річницю звільнення Києва від фашистських загарбників

В Університеті відзначили 77-му річницю звільнення Києва від фашистських загарбників

З нагоди 77-ї річниці звільнення Києва від фашистських загарбників в Університеті відбулася церемонія покладання квітів до меморіального комплексу загиблим у Другій світовій війні. Захід організував відділ організації виховного процесу та соціальних питань Університету з метою вшанування подвигу українського народу у боротьбі за свободу та увічнення пам’яті загиблих у боях за визволення столиці України. 

Участь у заході взяли студенти та курсанти Університету, а також науково-педагогічні працівники та співробітники закладу вищої освіти.

Присутні згадали про трагічні події, які відбулися під час визволення Києва від окупантів, схили голови перед героями, які боролися за звільнення Батьківщини і поклали квіти до меморіального комплексу загиблим у Другій світовій війні.

Дякуємо усім визволителям за неоціненний внесок у майбутнє кожного з нас! Давайте ніколи не забувати про ту страшну ціну, яку наші предки сплатили за свободу, про ті страшні часи, які спіткали долі тисяч українців, і намагатися робити все для того, щоб майбутнє нашої держави було кращим! 

Довідково: Як зазначається на сайті мультимедійної платформи іномовлення України «Укрінформ», 6 листопада 1943 року Київ був визволений від нацистських загарбників. Це відбулось у результаті Київської наступальної операції, яка тривала з 3-го до 13 листопада 1943 року і була складовою частиною Битви за Дніпро – однієї з наймасштабніших і найкровопролитніших воєнних операцій у світовій історії. У ній було задіяно до чотирьох мільйонів людей з обох сторін, а втрати складали понад два мільйона осіб. Під час визволення Києва радянські війська зазнали величезних втрат, адже за негласним наказом Сталіна столицю України треба було взяти до чергової річниці Жовтневої революції.

Гітлерівська окупація Києва тривала 778 днів – з 19 вересня 1941-го до 6 листопада 1943 року.                             

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *