В УДФСУ відбулася наукова дискусія «Інклюзивний підхід в управлінні соціоекономічним розвитком країни»

В УДФСУ відбулася наукова дискусія «Інклюзивний підхід в управлінні соціоекономічним розвитком країни»

В Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) відбувся науковий сніданок-дискусія на тему: «Інклюзивний підхід в управлінні соціоекономічним розвитком країни». Організовано захід кафедрою економіки підприємства Навчально-наукового інституту економіки, оподаткування та митної справи УДФСУ. Захід проводиться в університеті щорічно з метою популяризації науки серед студентів та орієнтований на залучення членів клубу «Економіст & Підприємець» до наукової роботи для прискорення цілей сталого розвитку.

Учасниками заходу були здобувачі вищої освіти, аспіранти та викладачі кафедри економіки підприємства.

Запрошені гості – представники гміни Громадка (Польща), а саме: доктор економічних наук, професор пан Даріуш Павліщи (Dariusz Pawliszczy); заступник міського голови, депутат міської ради Єленя Гора, доктор економічних наук (раніше докторант Вроцлавського економічного університету), почесний професор Петро Пачоскі. Почесні гості заходу висвітлили важливі питання щодо інклюзивного підходу в управлінні розвитком громади та місцевому самоврядуванні, розповіли про «кращі практики» Європейського Союзу на прикладі гміни Громадка.

У рамках зустрічі відбулася доповідь наставника клубу «Економіст & Підприємець», професора кафедри економіки підприємства Вікторії Гурочкіної, під час якої відзначено наукові здобутки у всеукраїнських конкурсах наукових робіт та дипломних робіт здобувачів вищої освіти кафедри та обговорено практику застосування інклюзивного підходу в Україні.

Крім цього, з лекцією для присутніх виступив декан Бидгощського університету економіки, доктор економічних наук, почесний професор Марцін Кесі (Marcin Kęsy), який розповів про методи управління часом на підприємстві, що є вкрай актуальним в умовах VUCA світу (нестабільного, невизначеного, складного та неоднозначного).

Зазначимо, що іноземні гості заходу висловили своє зацікавлення у співпраці з нашим закладом освіти, науково-педагогічними працівниками та студентами з метою втілення в життя нових ініціатив.

У результаті наукової дискусії закладено фундамент міжнародного співробітництва з «Університетом третього віку у Громадкі» Республіки Польща, що відкриває нові перспективи і можливості для розвитку освітньої діяльності та є одним з важливих драйверів у наукових дослідженнях здобувачів, аспірантів і професійній діяльності викладачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *