Сьогодні психологи Податкового університету провели індивідуально-психологічне тестування першокурсників

Сьогодні психологи Податкового університету провели індивідуально-психологічне тестування першокурсників

Адаптація студента до умов вишу має індивідуальні особливості. Вона може тривати від 10 днів до трьох місяців і завершується виробленням системи психологічних механізмів, що забезпечують особистісну безпеку у новій ситуації.

Саме з цього приводу відбулася зустріч практичних психологів відділу організації виховного процесу та соціальних питань Університету державної фіскальної служби України зі першокурсниками Навчально-наукового інституту фінансів, банківської справи. На занятті провели індивідуально-психологічне тестування студентів з метою визначення рівня адаптації молодих людей до умов навчання у закладі вищої освіти.

Ситуація, в яку потрапляє вчорашній школяр, є потенційно загрозливою для нього. Дослідження, що вже традиційно проводяться в університеті, вказують, що майже 37 % першокурсників мають ознаки напруженості та тривоги. Фактори, що спричиняють цей стан – нова і незнайома організація навчального процесу, студентська група із невизначеними взаємостосунками, розлука з батьками, самостійне вирішення побутових та матеріальних проблем.

Студенти під час тестування відповіли на запитання, які стояли в анкетах. За результатами тестування будуть визначені проблеми, з якими студенти зіткнулися під час навчання та надані рекомендації кураторам студентських груп для подальшої співпраці зі першокурсниками. Студенти, які мають певні проблеми, під час адаптації зможуть отримати фахову психологічну допомогу.

Відмітимо, що такі тестування будуть проходити для всіх першокурсників. Наступного тижня обов’язкового познайомимо вас з результатами тестування.

За консультацією до психологів УДФСУ можете звернутися за телефонами: 0980088911 – Наталія Давиденко, 0671946509 – Наталія Костевська або в Медичний Центр Університету (каб.104).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *