У Податковому відбувся літературно-мистецький вечір,присвячений пам’яті видатних ірпінців – Наталі Околітенко та Данила Кулиняка

У Податковому відбувся літературно-мистецький вечір,присвячений пам’яті видатних ірпінців – Наталі Околітенко та Данила Кулиняка

У Податковому знають, що в сучасному світі, як і раніше, література відіграє важливу роль у житті людини. Книги – дарують знання та мудрість. З них, можна й потрібно черпати нову інформацію, яка обов’язково знадобиться у повсякденному житті та дозволить краще його зрозуміти.

Учора, 2 листопада, у стінах університету відбувся літературний вечір, присвячений пам’яті видатних ірпінців – Наталі Околітенко та Данила Кулиняка. Впевнено можна сказати, що кожен, хто читає їх праці, не тільки духовно розвивається та збагачується, а й починає бачити цей світ у інших барвах. 

На літературно-мистецькому вечорі були присутні студенти, викладачі та співробітники навчального закладу, студенти Університету третього віку «СВІТ», працівники бібліотеки та музею.

Серед почесних гостей заходу були: голова Ірпінського осередку Конгресу літераторів України Володимир Симоненко, директор Ірпінського краєзнавчого музею Анатолій Зборовський, професор, академік Української академії наук Микола Колбун, український громадський діяч Мирослава Свистович, депутати Ірпінської міської ради Євгенія Ковтун та Роман Погорілий.

Деякі з них, особисто були знайомі з письменниками, вони розповіли присутнім, про їх творчий шлях, становлення, як письменників, згадали цікаві факти про них, а друг сім’ї письменників Володимир Симоненко зачитав власні вірші, присвячені пам’яті його друзів. 

Модератором заходу виступила редактор університетської газети, член НСЖУ, головний редактор журналу «Оксамит» Тамара Маркелова. Вона розповіла присутнім цікаві життєві історії Наталі Околітенко та Данила Кулиняка, характеризуючи їх, як геніальних  вітчизняних письменників, журналістів та публіцистів, дослідників нашої країни. У своїй промові вона зазначила: «Кожна людина має пройти шлях від себе земного, до себе духовного. І Наталя Околітенко, і Данило Кулиняк своєю творчістю несли духовність і просвітництво, а головне вони відкрили нам українців, які відіграли значну роль для суспільства. Іван Сошенко – щирий друг Тараса Шевченка, був забутий і ніким не згадуваний, поки Наталя Іванівна не розповіла про нього у своєму романі. Про життєвий подвиг Данила Братковського у історичній поемі розповів Данило Кулиняк. За що ми сьогодні дякуємо їм», – сказала вона та додала «Має бути повага і вдячність людям, для яких людські чесноти: віра, гідність, пам’ять не пусті слова», – сказала Тамара Маркелова. 

Від молоді та студентства університету вірші Данила Кулиняка читала студентка 4-го курсу ННІ обліку, аналізу і аудиту Катерина Десятнюк , а студентка факультету журналістики Катерина Штик прочитала уривок з роману «Рось-Марія» Наталі Околітенко.

Літературний вечір, пройшов у теплій та дружній атмосфері, а всі присутні були у захваті від заходу, адже такі вечори – це пам’ять про талановитих людей, які жили та творили на літературній ниві, формуючи історію українського народу.  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *