В Податковому відбувся тематичний творчий ранок до 140-річчя від дня народження видатного українця Івана Огієнка

В Податковому відбувся тематичний творчий ранок до 140-річчя від дня народження видатного українця Івана Огієнка

З великим успіхом у Державному податковому університеті відбувся тематичний творчий ранок спільно з Міжконфесійною радою церков Ірпеня та Приірпіння до 140-річчя від дня народження українського державного, громадського і церковного діяча, мовознавця, історика і педагога Івана Огієнка. 

Мета – збереження національної пам’яті та формування історичної свідомості студентів, викладачів та працівників. Модератором заходу виступила в.о. начальника Центру комунікацій та промоції Тамара Маркелова. 

Участь у заході взяли студенти, викладачі та керівництво університету, представники Міжконфесійної ради церков Ірпеня та Приірпіння, а також гості університету та Ірпінської міської ради.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася в.о. ректора університету Валентина Унинець-Ходаківська. Вона наголосила на необхідності вивчення творчої спадщини Івана Огієнка, особистості, яка становить окрасу нації.

Про життєвий шлях Великого українця у своїх доповідях розповіли: доцент кафедри мовної підготовки та соціальних комунікацій Алла Павлова, студент 2-го курсу інституту права Валентин Підгородецький, начальник відділу обслуговування навчальною літературою наукової бібліотеки Університету Галина Павленко, помічник в.о. ректора ДПУ Василь Чмелюк, студентка майбутній журналіст Дарія Сльоза, протоієрей університетського храму Святого Миколая Отець Василь Мандзюк, пастор Ірпінської Біблійної Церкви Микола Романюк, а також начальник відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міської ради Євгенія Антонюк.

Впевнено можна сказати, що такі заходи необхідно проводити в закладах освіти усіх рівнів.

Іван Огієнко унікальна особистість в історії України. Постать Огієнка актуальна нині як ніколи, адже для нього українська мова, українська історія, українська держава, українська незалежна церква – понад усе. І все життя він працював для цього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *